At være praktikant hos Handicaptalsmanden

 

 

 

Jeg hedder Iluuna, jeg går i 10 klasse og har været i praktik i Tilioq fra den 19. oktober til den 23. oktober. Jeg valgte, at jeg ville være i praktik i Tilioq, fordi jeg synes det lød spændende.

– Det har været virkelig spændende at være her, og jeg har fundet ud af meget mere om Tilioq end jeg i forvejen vidste.

-Jeg vidste i forvejen at Tilioq var Handicaptalsmandsinstitutionen. Jeg vidste at Tilioq arbejdede med rettigheder for folk med handicap, og rådgav folk med handicap, deres familie medlemmer og folk der har med dem at gøre.

 -Jeg har lavet mange forskelige ting for eksempel har jeg læst rigtig meget om Tilioq og hvad de laver, jeg har været med til at lave en invitation til et seminar med fokus på unge, handicap, forandring og fælleskab, jeg har undersøgt deres hjemmeside, Facebook side og YouTube.

-På Tilioqs hjemmeside, Facebook side og YouTube kan man finde ud af hvad Handicaptalsmandens opgaver er, man kan finde ud af noget om handicapkonventionen og du kan se videoerne ’mit usynlige handicap’ og mere. Det hele er meget forståligt og nemt at komme til.

Jeg har været med til nogle møder, og så har jeg pakket Kommune Kujalleq og Qaanaaq rapporter som skulle sendes ud til handicapforeninger, organisationer, sygehuse, sundhedscentre, biblioteker og fagforeninger. Så det blev aldrig kedeligt.  Alle her har været virkelig søde og det har været virkelig hyggeligt og lærerigt at være her.