Nyheder

Ny udgivelse: Personer med handicap på bo- og døgntilbud skal beskyttes mod seksuelle overgreb

28/08/2023

Læs mere
Morten Rutkjær og Kasper Hjulmand støtter CP Fodbold - stort stævne i København med international deltagelse også fra Grønland.
25/08/2023

Læs mere
Velbesøgt handicappolitisk konference kommer med konkrete politiske forslag
25.05.2023

Tilioqs konference om handicappolitik i Ilulissat resulterede i en lang række konkrete politiske forslag, opstarten af en ny folkelig bevægelse og et semi-løfte fra Naalakkersuisoq Mimi Karlsen.

Læs mere
#titusindstemmer: Historisk folkelig kampagne for en ambitiøs handicappolitik sparkes i gang i Grønland
16.05.2023

Ny landsdækkende kampagne skal sætte handicaprettigheder på den politiske dagsorden. Et netværk af grønlandske handicaporganisationer har startet kampagnen ”#titusindstemmer”, som kræver, at politikerne skal sikre, at alle borgere – på trods og på tværs af handicap – kan deltage i samfundet som alle andre.

Læs mere
Ufrivillige flytninger til Danmark skyldes svigt af personer med handicap i Grønland
15.05.2023

Hvis politikerne mener, at det er et problem at mange grønlændere flytter til Danmark, bør de opprioritere handicapområdet. Myndighedernes svigt af personer med handicap fører til ufrivillige flytninger til Danmark. Af: Anja Hynne Nielsen, handicaptalsmand i Grønland

Læs mere
Vigtig konference om handicappolitik i Ilulissat
12.05.2023

Tirsdag samles ministre, departementschefer, socialforvaltningerne, socialrådgivere og alle de grønlandske handicapforeninger for at diskutere, hvordan vi bedst muligt skaber et Grønland for alle på tværs og på trods af handicap.

Læs mere