Nyheder

Velbesøgt handicappolitisk konference kommer med konkrete politiske forslag
25.05.2023

Tilioqs konference om handicappolitik i Ilulissat resulterede i en lang række konkrete politiske forslag, opstarten af en ny folkelig bevægelse og et semi-løfte fra Naalakkersuisoq Mimi Karlsen.

Læs mere
#titusindstemmer: Historisk folkelig kampagne for en ambitiøs handicappolitik sparkes i gang i Grønland
16.05.2023

Ny landsdækkende kampagne skal sætte handicaprettigheder på den politiske dagsorden. Et netværk af grønlandske handicaporganisationer har startet kampagnen ”#titusindstemmer”, som kræver, at politikerne skal sikre, at alle borgere – på trods og på tværs af handicap – kan deltage i samfundet som alle andre.

Læs mere
Ufrivillige flytninger til Danmark skyldes svigt af personer med handicap i Grønland
15.05.2023

Hvis politikerne mener, at det er et problem at mange grønlændere flytter til Danmark, bør de opprioritere handicapområdet. Myndighedernes svigt af personer med handicap fører til ufrivillige flytninger til Danmark. Af: Anja Hynne Nielsen, handicaptalsmand i Grønland

Læs mere
Vigtig konference om handicappolitik i Ilulissat
12.05.2023

Tirsdag samles ministre, departementschefer, socialforvaltningerne, socialrådgivere og alle de grønlandske handicapforeninger for at diskutere, hvordan vi bedst muligt skaber et Grønland for alle på tværs og på trods af handicap.

Læs mere
Tilioq holder lukket for borgerhenvendelser i hele maj måned
04.05.2023

Vi holder lukket for borgerhenvendelser i hele maj måned, da vi har travlt med at planlægge og afholde vores årlige seminar og konference, som i år er i Ilulissat.

Læs mere
Tilioq: Psykisk vold er farlig og kriminalisering er nødvendig
01.05.2023

På tirsdag den 2. maj behandler Inatsisartut et lovforslag om psykisk vold. Især børn med handicap er særligt udsatte for psykisk vold, som kan have fatale konsekvenser. Politikerne har derfor et stort ansvar, når skal tage stilling til, om psykisk vold skal kriminaliseres ved lov på lige fod med fysisk vold

Læs mere