De unge stemmer

25.11.2020

Tilioq og SUMH (Sammenslutningen af unge med handicap) har netop afholdt en vellykket seminar for unge med handicap i Nuuk i dagene 14. og 15. november.

Ni unge med handicap bosiddende i Nuuk og to medlemmer fra SUMH i Danmark havde under seminaret fokus på unge, handicap, forandring og fællesskab.  Til seminaret blev der talt om fælles erfaringer og udfordringer for unge med handicap og hvordan samfundet, politikker og andre unge kan have mere fokus på disse.

De unge lavede videoer og billeder med deres vigtigste budskaber om det at være unge og have et handicap. De unges budskaber bliver i den kommende tid delt på sociale medier med hashtags #Tiliyoung og #SUMH, og vil kunne findes på tilioq.gl og facebooksiderne Tilioq og SUMH.

Tilioqs samarbejdsrelationer i Norden har også efterspurgt viden om, hvilke udfordringer børn og unge med handicap i Grønland møder i samfundet.

-Det var et vellykket seminar.De unge fik viden om deres rettigheder som personer med handicap. En vigtig del af seminaret var også, at de unge i Grønland kom i kontakt med SUMH’s medlemmer i Danmark via ZOOM. Her blev der talt om det at være ung og hvilke udfordringer de møder i forbindelse med at tage en uddannelse, når de søger støtte eller at have et socialt liv. Det er planen, at der skal afholde endnu et seminar for unge med handicap til foråret. Det er formålet at de unge skal mødes for at tale om deres erfaringer, og hvordan de kan få indflydelse og forbedre deres forhold, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Seminaret var støttet af NAPA – Nordens Institut i Grønland. Tilioq takker dem for deres støtte.