FN’s specialrapportør aflyser besøg

14.03.2020

FN's specialrapportør

FN’s specialrapportør for oprindelige folks rettigheder Victoria Tauli-Corpuz havde planlagt at komme på besøg hos Tilioq i Sisimiut lørdag d. 14. marts 2020.

Victoria Tauli-Corpus har ønsket få informationer og viden om både det positive udviklinger og ikke mindst udfordringer i at fremme og beskytte oprindelig folks rettigheder. 

-Jeg glædede mig utroligt meget til at mødes FN’s specialrapportør Victoria Tauli-Corpus og dele viden med hende om personer med handicaps forhold både i forhold til FN’s oprindelige folks rettigheder og ikke mindst personer med handicaps rettigheder, siger Handicaptalsmanden Christina Johsen.

Mødet med FN’s specialrapportør Victoria Tauli-Corpus er nu udskudt til ubestemt tidspunkt på grund af COVID19 Coronavirus situationen i hele verden. På mødet ville Handicaptalsmanden havde delt den viden som særligt angår oprindelige folk og handicap, som hun har opbygget siden 2017.

Tilioq har gennem de sidste tre år opbygget viden om personer med handicaps forhold i Grønland, både i form af råd og vejledning af borgere med handicap, deres pårørende og fagpersoner og gennem orienteringsrejser. Oplyst om Tilioq’s arbejde med at gennemføre kampagner om rettigheder, indkaldelse og deltagelse i seminarer og konferencer både nationalt og internationalt.

-Når specialrapportør Victoria Tauli-Corpus får mulighed for at kom til Grønland, ser jeg frem til at kunne sætte fokus på, hvordan rettigheder for personer med handicap ikke bliver opfyldt i Grønland. For der er behov for fokus om personer med handicaps rettigheder på lokalt, nationalt og internationalt plan, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen.