FNs internationale dag for personer med handicap

02/12/2022

I forbindelse med FN’s internationale dag for personer med handicap lancerer Tilioq på lørdag en videokampagne samt en værktøjskasse til borgere.

Videokampagnen ”Kender du en person med handicap” har til formål at afstigmatisere handicap og få alle med i fællesskabet – også personer med handicap, som ofte isoleres i samfundet.

I en række videoer fortæller fremtrædende politikere om mennesker, som de kender. Mennesker med handicap. Mennesker med ressourcer, styrker og kompetencer. De stiller skarpt på de mange værdifulde ting, som de personer bidrager med til fællesskabet. Og kommer med bud på, hvordan vi som samfund kan fjerne barrierer og lukke flere ind i fællesskabet. Videoerne lanceres på Facebook.

-Jeg håber, at videoerne vil blive delt og kan være med til at skabe debat og åbenhed samt større fællesskaber, udtaler Handicaptalsmand Anja Hynne Nielsen.

Tilioq lancerer samme dag en digital værktøjskasse med information om sagsbehandling og klagemuligheder, som er målrettet personer med handicap. Materialet er udviklet af Tilioq igennem projektet ”Individet i Fokus”. Projektets formål er at styrke personer med handicaps viden om deres rettigheder og muligheder i det offentlige system gennem materiale, der er let tilgængeligt.

-Hensigten er at give borgerne nogle værktøjer, der kan lette vejen gennem systemet, så de kan nå til den hjælp, de har behov for, for at deltage i fællesskabet. I vores borgerrådgivning hører vi alt for ofte om borgere, som ikke ved, hvad de kan forvente af kommunen. Vi håber derfor, at dette materiale kan lette den proces som skal føre til at personer med handicap får den hjælp de har brug for, siger Anja Hynne Nielsen.

Værktøjskassen bliver løbende videreudviklet og opdateret og kan findes på Tilioqs hjemmeside: Tilioq.gl

Projektet ”Individet i fokus er udarbejdet takket være fondsmidler fra Tips og Lotto.

De lancerede videoer er med følgende politikere og repræsentatner: Stine Egede, Kommune Kujalleq, Juliane Enoksen, Qeqqata Kommunia, Niels Kristensen Kommnune Qeqertalik, Palle Jerimiassen Avannaata Kommunia og Naalakkersuisoq Mimi Karlsen, samt handicaptalsmand Anja Hynne Nielsen

Temaet for FN’s internationale handicapdag er i 2022: “Transformative solutions for inclusive development: the role of innovation in fuelling an accessible and equitable world“.

For yderligere informationer eller interview kontakt Handicaptalsmand Anja Hynne Nielsen på 262871 eller mail: anja@tilioq.gl