Inatsisartut forslag om en national handlingsplan for at styrke indsatsen for mennesker med psykiske lidelser

28.10.2020

Tilioq vil i dag følge med på Inatsisartuts debat, hvor de skal behandle et beslutningsforslag om en national handlingsplan for at styrke indsatsen for mennesker med psykiske lidelser.

-Der er store udfordringer indenfor psykiatrien. Tilioq kender til sager hvor psykisk syge bliver kastebolde i systemet, hvor sagsbehandlingen om de psykisk syge mangler en koordineret indsats hos/fra sundhedsvæsenet, kommunen og politiet, og det er uacceptabelt. Og at psykisk syge personer ender som hjemløse på grund af svigt fra det offentlige, og dette skal stoppes.

Tilioq ser også frem til den nationale handlingsplan på handicapområdet, hvor hensigten om at styrke indsatsen for mennesker med psykiske lidelser er indarbejdet.

Dagens punkt for inatsisartut: Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut til EM2021 fremsætter en national handlingsplan for at styrke indsatsen for mennesker med psykisk lidelse. 

Vi ønsker Inatsisartutmedlemmerne en rigtig god debat og vil igen minde medlemmerne om, at vi står til rådighed til besvarelse af eventuelle spørgsmål.

Tilioqs udgivelse om Psykiatri og handicap.  læs den danske tekst fra s. 6