Mit usynlige handicap

21.07.2020

Formanden for paraplyorganisationen NIIK Anders Meilvang udtaler, at mennesker med handicap skal kunne leve et liv som alle andre.

-Det kan kun ske, hvis hele samfundet engagerer sig i at indrette fællesskabet for alle. Men det kræver langt mere viden. Oplysningsvideoerne vil vise, at der er mange forskellige typer usynlige handicaps og personer med handicaps er lige så forskellige som alle andre.  NIIK håber, at kampagnen er med til at gøre ligeværdighed for mennesker med handicap til en central værdi i samfundet. Vi håber også, at videoerne vil inspirere andre personer med handicap til  at træde frem og fortælle om deres liv og drømme, siger Anders Meilvang.

Endelig er NIIK begejstret for samarbejdet med Tilioq og meget glade for, at selvstyret har villet finansiere projektet.

-Jo mere vi oplyser samfundet om forholdene for mennesker med handicap og de forskellige typer af handicap, jo flere fordomme nedbryder vi. Tilioqs nyeste undersøgelse viser at der er et stort behov for at behandle borgere med usynlige handicaps bedre i vores samfund. Det er en utrolig vigtig oplysningskampagne, hvor vi får lov til at høre personer med usynlige handicaps, om hvordan de ønsker at blive mødt og forstået, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Oplysningskampagnen påregnes at køre indtil handicapugen, som plejer at være i uge 41.

Filmfotograf Dennis R. Ingemann skal filme personer med forskellige former for usynlige handicaps i Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq, samtlige videoer vil blive lanceret i forbindelse med handicapuge 41 til efteråret.

 

Du kan få mere viden om Nunatsinni inuit innarluutillit kattuffiat NIIK på www.niik.gl