Tilioq mødtes med Avannaata Kommunia om forhold for personer med handicap i Qaanaaq

04.06.2020

Handicaptalsmanden Christina Johnsen og Tilioq mødtes med Avannaata Kommunias direktør for forvaltningen for Familie Aviaja Madsen, Fungerende fagchef Karen Lund Fleischer samt Handicapkonsulent Malo Madsen, hvor formanden for udvalget for Familie, Apollo Matiassen (S) deltog over telefonen. Borgmester Palle Jerimiassen samt Kommunaldirektør meldte afbud før mødet.

Handicaptalsmanden Christina Johnsen mødtes i dag d. 29.maj med Avannaata Kommunias øverste ledelse vedrørende forhold for personer med handicap I Qaanaaq.

Handicaptalsmanden har til opgave at se og vurdere forhold for personer med handicap i Grønland, og på den baggrund var hun og Tilioq på orienteringsrejse til Qaanaaq fra d. 20.-27. maj 2020. Rejsen afsluttes med et møde med øverste ledelse i Avannaata Kommunia, hvor Handicaptalsmanden Christina Johnsen fremlagde de fire vigtigste problemstillinger, der er i Qaanaaq for personer med handicap. Et af de punkter, som Avannaata Kommunia kan handle på med det samme, er den store udskiftning af handicapfagligt personale i Qaanaaq.

-Hvilke planer er der for at opkvalificere og fastholde handicapfaglige personale? Der er stor mangel på og udskiftning af personale, hvilket har den konsekvens at personer med handicap ikke får et svar, når de henvender sig for at få hjælp og støtte. De skal derfor starte en ny sag gang på gang, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen blandt andet under mødet Avannaata Kommunia øverste ledelse.  

Handicaptalsmanden Christina Johnsen og Tilioq forventer at udgive Rejserapporten for Qaanaaq til efteråret. Rapporten bliver først fremlagt for Avannaata Kommunias kommunalbestyrelse og herefter bliver den udgivet til offentligheden.

Inden mødet i Avannaata Kommunia meldte Borgmester Palle Jeremiassen samt kommunaldirektør afbud.

Handicaptalsmanden  Chrsitina Johnsen kan kontaktes af pressen på tirsdag d. 2.juni på mail cjo@tilioq.gl eller +299 34 50 90