Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq søger en praktikant til rettighedsarbejde på handicapområdet

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq i Sisimiut søger en praktikstuderende til forårssemesteret 2023, der vil være med i Tilioqs dynamiske og kreative sekretariat.


Praktikperiode: 1.februar 2023 – slut juni 2023 (forårssemestret 2023)


Om Tilioq


Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq i Sisimiut søger en praktikant, der vil være med til at udvikle og præge handicapområdet med afsæt i FN’s handicapkonvention.


Kunne du tænke dig en meningsfyldt praktik, hvor du gør en forskel for andre mennesker? Så har du mulighed for at blive en del af Tilioqs sekretariat og sammen med sekretariatet sætte vilkårene for personer med handicap på dagsordenen.


Vi er en lille arbejdsplads bestående af talsmanden, en projektmedarbejder og en borgerrådgiver. Vi har et godt kollegialt sammenhold med højt humør og et tæt samarbejde på tværs af opgaver, projekter og vores forskellige fagligheder. Derfor ser vi også gerne, at du har lyst til at være en del af det sociale fællesskab på arbejdspladsen.


Om praktikstillingen


Du kan forvente en praktik, hvor du kommer til at arbejde projektorienteret og indgå i flere forskellige projekter, både projekter du kan være med til at starte op og projekter der allerede er i gang.
I Tilioq har vi oftest gang i flere projekter samtidig, og nye opgaver opstår løbende i takt med den politiske udvikling på handicapområder, derfor vil dine opgaver også være meget forskellige. Fordi vi er et lille sekrætariat, vil du også være med til at præge arbejdspladsen og have stor indflydelse på det arbejde vi laver, og hvordan vi skaber udvikling på handicapområdet.


Dine primære arbejdsopgaver vil være:

  • Planlægning og afvikling af Tilioqs årlige seminar for handicapforeninger og konference for interessenter på handicapområdet.
  • Forfatte tekst til pressemeddelelser, pjecer, rapporter, oplysningsmateriale
  • Bidrage med at formidle Tilioqs budskaber på sociale medier
  • Udvikle kampagner i samarbejde med handicaporganisationer og personer med handicap selv
  • Rådgive og vejlede borgere om deres rettigheder
  • Udarbejde hørringssvar


Dine kvalifikationer/baggrund

Vi forestiller os, at du er studerende på en videregående udannelse, eksempelvis indenfor human- eller socialvidenskab, journalistik, socialrådgiver, jura, samfundsvidenskab eller administration og politik, men andre faglige kombinationer og uddannelser er også velkommen til at søge.


Du interesserer dig for det sociale og politiske arbejde, og har en interesse i rettighedsarbejde.


Du er vant til arbejde analytisk, teoretisk, projektorienteret, og du kan arbejde med større mængde data og materiale. Du holder af at lave reasearch og skrive. Eller du har erfaring med at udvikle film og indhold til sociale medier.


Du trives på en levende, social arbejdsplads, hvor hver dag kan forandre sig og nye opgaver kan opstå, i sammenspil med dine kollegaer.


Vi opfordrer alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, race, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Praktiske oplysninger

  • Tilioq kan være behjælpelig med at finde bolig (kollegieværelse).
  • Stillingen er ulønnet, så det er en fordel at du er på SU eller anden indkomst.
  • Tilioq betaler rejseomkostninger til og fra Sisimiut, og evt. rejseomkostninger i forbindelse med opgaver under praktikforløbet.


Tilioq har kontor i Sisimiut, hvor der er rig mulighed for både naturoplevelser og kulturoplevelser. Sisimiut lægger ud til kysten, men er også omgivet af bjerge og fjelde. Om sommeren er grønt og frodigt og mulighed for sejlads, vandreturer i fjeldet, fisketurer og meget andet. Om vinteren er det muligt både at stå på ski (langrend og alpin). Køre med hundeslæde, Sisimiut ligger nord for polarcirklen og her bor derfor grønlandske slædehunde, som ikke lever syd for polarcirklen. Der er mulighed for at se nordlys. Køre på snescooter, Sisimiut er den by hvor 1/3 af Grønlands snescootere er registeret. Sisimiut by har både museum, kulturhus med biograf, barer og værtshuse, strikkeklub, masser af indkøbsmuligheder, fitnesscenter og sportshal, sauna og spa. Der er enkelte spisesteder i Sisimut og byens bedste thai take-away sted ligger lige overfor kontoret, så det kommer du helt sikkert til at prøve.


ANSØGNING

Vi indkalder løbende til samtale. Er du interesseret, så send en kort motiveret ansøgning på max en side samt dit CV til info@tilioq.gl

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe eller skrive til Drude Daverkosen drude@tilioq.gl eller +299 345092