Kommunalvalget 2021

5 krav til kommunalvalget 2021

Tilioq og NIIK (paraplyorganisationen for handicapforeninger i Grønland) samarbejdede om kommunalvalgskampagnen "Give me 5 for frihed og ligestilling!".

Kommunalvalg er en fantastisk mulighed for at sætte ligestilling for personer med handicap på dagsordenen. Det er i kommunen, at folk bor, arbejder og lever. Derfor er kommunernes politik på handicapområdet så vigtig!

NIIK's 5 krav til kommunalvalget er:

Personer med handicaps rettigheder er nedskrevet i flere love og konventioner. Men selvom du har rettigheder, betyder det desværre ikke, at du får det, du har ret til. FN har kritiseret de grønlandske myndigheder for at krænke personer med handicaps rettigheder. Et særligt kritisk problem er kommunernes meget forskellige praksis.

Hvad skal der til for, at mennesker med handicap bliver ligestillet med andre? Vi udfordrer kommunalpolitikerne til at "give os fem" for ligestilling, når det kommer til arbejde, skole, bolig, fritid og sundhed.

 

Tilioq udgav i samarbejde med NIIK indstiksavisen "Bedre vilkår for personer med handicap" op til kommunalvalget 2021. 

Her er der sat fokus på manglende implementering af loven om støtte til personer med handicap. Paraplyorganisationen for handicapforeninger i Grønlands NIIKs 5 krav til Kommunerne om Skole, Fritid, Arbejde, Bolig og Sundhed. 

Avisen indeholder en række portrætter med personer med handicap og deres kampe og udfordringer de møder i samfundet, og ikke mindst deres sejre. 

Borgmestre i landets kommunerne fik svaret på 5 skarpe spørgsmål om handicap. 

Derudover er der udgivet 5 video op til kommunalvalgskampagnen, som kan ses på Tilioqs YouTube kanal, Sofianguaq Sloth Pedersen, Hans Peter Larsen, Karina Rasmussen, David Møller og Sara Fleischer stiller krav om bedre forhold for personer med handicap når det gælder, skole, arbejde, fritid, sundhed og bolig.