Inklusion som et tema for handicapuge 41

I anledningen af handicapugen i uge 41 lancerede Tilioq en facebook kampagne om personer med handicap, der fortæller om hvordan de oplever inklusion i deres hverdag. F.eks. når de skal dyrke sport, arbejde eller være med i kulturarragementer. Og hvad der forhindrer dem i at deltage, og hvad de synes kan gøres for at fremme inklusion af personer med handicap. 

 

 

 

 

 

Pilunnguaq Olsen har ADHD, som kan forhindre hende i at deltage i store forsamlinger. Hun ønsker at folk ved mere om ADHD

 

Her er Aqqa Peter Lyberth, som har et usynligt handicap, der forhindrer ham i at at kunne tage på f.eks. et rensdyrjagt, som før. Men, han føler sig inkluderet i arbejdsmarkedet.

 

 

 

 

 

 

Her ser vi Arnaaraq Sandgreen, som har en benprotese på sin venstre ben, og hun kan uden hindring deltage i alle sports.

Karina Rasmussen har en uddannelsesbevis fra Ilisimatusarfik som tolk og oversætter. Hun mener at Ilimmarfik bør gøres mere handicap venligt.

Tassuunaaqqunnerit tamaasa, er et af Gedion Schmidts yndlingssange, som han spiller for private gæster eller et større publikum, hvor han er inviteret til at spille i. -Jeg er rigtigt glad for at spille, siger Gedion og forklarer at han slet intet har imod at få invitationer, hvor han kan optræde. Kommune Kujalleq har tidligere givet ham en opmuntringspris for hans musikalske talent. I forbindelse med handicapugen 41 har vi fået tilladelse til at vise en video, hvor Gedion spiller grønlandsk musik