Gåtur for fælleskabet blev en success

Over 50 børn, unge, voksne og ældre havde samlet sig sammen for at gå sammen og vise at vi alle er mennesker lige meget hvem vi er, til Tilioqs første arrangement i samarbejde med handicapforeningerne ISI og Puigornarnga .

Til arrangementet deltog der beboere i boenheder, et par politikere herunder Qeqqata Kommunias borgmester som havde mødt op til selve arrangementet på lige fod med alle andre.
Gåtur for fælleskabet blev afviklet i høj solskin den 16. maj 2018 i Sisimiut.

Flere deltagere gav udtryk for deres glæde over arrangementet og håbede på at der kommer flere af den slags. Medarrangørerne havde især fået blod på tanden og drømmer allerede om at lave en anden arrangement i samarbejde med andre foreninger.

– Vi skal gøre det igen, måske med et andet arrangement. Det er dejligt at få sådan en arrangement op sammen med andre, siger Justus Lennert fra Puigornanga.
I forbindelse med Gør maj sundt, har handicaptalsmandsinstitutionen arrangeret et gå tur. Til dels for at være med i sundhedsmåneden, men også for at markere og vise at lige meget om vi har et handicap eller ikke er vi alle sammen mennesker.

– Generelt mangler der viden om personer med handicaps liv og vilkår i samfundet. Derfor mener vi i Tilioq at vi får et bedre og inkluderende samfundet, hvis vi lærer hinanden at kende på tværs af forskelligheder, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Takket være Pisiffik og Brugsens støtte kunne vi i Tilioq diske op med sunde snacks i form af frugt og grønt til stor glæde for de fremmødte, især børnene kunne ikke få nok af lækkerierne.