Handicaptalsmanden opfordrer til at alle passer på hinanden

Personer med handicap kan være i den særlige risikogruppe for coronavirussen. Derfor opfordrer Tilioq alle borgere i Grønland til at passe godt på hinanden ved at passe på sig selv.

Christina Johnsen kom hjem til Sisimiut fra Danmark 13. marts og er blevet hjemme siden ankomsten, helt i tråd med landslægeembedets anbefalinger, og hun skal blive hjemme i 2 uger. 

-Vi skal passe på hinanden, og udvise respekt for folk der er syge eller har kroniske sygdomme, der er en risikogruppe for coronavirus og følg de anbefalinger, som epidemikommissionen anbefaler for borgere i Grønland, siger handicaptalsmanden. Vi sejler på et ukendt hav i disse dage, og det er vigtigt at vi alle bevarer roen og følger landslægens råd.

Nyttig information 

Hvis du har spørgsmål omkring corona virussen. For eksempel hvis du eller din pårørende har et handicap og du er i tvivl om du er i en risikogruppe, så kan du ringe til corona hotline på telefon: 80 11 00 eller skrive til en mail: corona@nanoq.gl

Klip på Landslægeembedets logo og kom ind på nun.gl, hvor du kan læse informationer og anbefalinger fra Landslægeembedet. 

Tryk på logo’en for at læse landslægeembedets informationer til folk i risikogruppen. 

Her er en bog med sociale historier, målrettet børn og unde med autisme. Materialet er udviklet af Landsforeningen Autisme, Det Nationale Autismeinstitut og Landsforeningen Autisme – Kalaallit Nunaat.

Her kan læses en række gode råd til pårørende til personer med et psykisk handicap. De gode råd er skrevet af Landsforeningen Bedre Psykiatri og Sugisaq.

Natteravnene opretter Fællesskabslinjen, som skal hjælpe ensomme under coronakrisen.

Klik på natteravnenes billede, og læs om deres informationer for en telefonisk besøgsven