Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq ønsker Grønlands nye rådgivere i socialt arbejde tillykke

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq ønsker Grønlands nye rådgivere i socialt arbejde tillykke

Det er med glæde, at vi erfarer, at der fra Ilisimatusarfik i dag dimittere 29 nye rådgivere i socialt arbejde.

Der i høj grad brug for flere uddannede socialfaglige medarbejdere, og vi er glade for at I allerede nu bruger jeres viden I jeres arbejdspladser og også vil bruge den langt ind i fremtiden.
Når en borger har brug for hjælp, støtte, eller vejledning, er kommunens sagsbehandlere ofte de første personer der tager imod borgeren.

I Tilioq, har vi siden marts måned modtaget over 60 forskellige henvendelser fra personer med handicap, pårørende og kommunale sagsbehandlere. De mange henvendelser berører mange forskellige problemstillinger. Problemstillinger som kommunale afgørelser, manglende hjælpemidler, manglende støtte, socialfaglige medarbejdere i kommuner som er i tvivl, osv. Vi ved derfor, at der er hårdt brug for Jer og jeres viden.

Vi er ekstra glade for at dimittenderne kommer fra forskellige egne af Grønland. Det betyder forhåbentligt, at deres viden spredes langs hele kysten. Der er et stort behov for socialfaglig ekspertise i hele Grønland, hvis personer med handicaps rettigheder skal overholdes og opretholdes. Derfor er denne uddannelse til gavn for alle borgerne og i særdeleshed borgere med handicap.

Fra handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq ønskes Grønland og de nye rådgivere i socialt arbejde hjerteligt tillykke og ønsker dem god arbejdslyst.

Vi håber at mange flere vil undersøge muligheden for søge ind på uddannelsen, hvoraf meget af uddannelsen kan tages fra egen hjemby.

 

Christina Johnsen
Handicaptalsmanden
e-mail: cjo@tilioq.gl
telefon: 55 19 50