Om Tilioq

Tilioq er en selvstændig enhed under Grønlands Selvstyre – Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen. Handicaptalsmanden tiltrådte 1. november 2017 og nu tæller vi fire medarbejdere – Christina Johnsen, Handicaptalsmand, Anna Ida Hallgaard Jonsson, Projektmedarbejder og informationsmedarbejder Oline Inuusuttoq Olsen.

Vi er bosiddende i Sisimiut.

Som Grønlands første handicaptalsmand og handicapinstitution venter en stor opgave forude. Vore opgaver er lovbundne og kan kun gennemføres ved samarbejde og dialog. Vi har derfor brug for hinanden. Jeg håber at alle som har interesse vil bidrage med emner og udfordringer, som vi sammen kan italesætte. Vores fornemste opgaver at gøre samfundet og beslutningstagerne opmærksomme på vilkårene for personer med handicap og i sidste ende leve op til at efterleve handikapkonventionen.

Vores indstilling er, at der stadig er behov for, at vi i højere grad ser personer med handicap som mennesker med ressourcer og ikke som mennesker med begrænsninger. Vi skal flytte holdninger og nedbryde fordomme, og her har vi alle et ansvar for at udbrede viden om det potentiale alle mennesker besidder handicap eller ej.