Spring navigation over og gå direkte til indhold

Fælles mod misbrug

Dette projekt, som blev udgivet i slutningen af 2024, har sat fokus på seksuelt misbrug af børn med handicap.

Projektet har adskillige dele: en rapport om hvordan landet ligger i forhold til seksuelt misbrug af børn med handicap, en guide til kommuner til hvordan de skal løse problemet lokalt, podcasts med fagpersoner om involverede problemstillinger ved seksuelt misbrug og en oplysningskampagne med animationsfilm om seksuelt misbrug af børn med handicap.

På denne side kan du lære mere om seksuelt misbrug af børn med handicap og udforske de rapporter, podcasts og film vi har udviklet.

Fælles mod misbrug:

En rapport om seksuelt misbrug af børn med handicap i Grønland

Denne rapport giver en bred forståelse af hvad vi ved om seksuelt misbrug af børn med handicap, deres sårbarheder, hvordan det ser ud for børn med handicap i Grønland, hvilke elementer af samfundet, der tillader misbrug, konsekvenserne og hvad vi alle er nødt til at gøre. 

Klik på linket herunder for at læse rapporten.

Fælles mod misbrug rapport
Forsiden på Tilioqs rapport: Fælles mod misbrug

Fælles mod misbrug:

En guide til kommuner om hvordan man skal bekæmpe seksuelt misbrug af børn med handicap i Grønland

Denne step by step guide giver kommuner og andre lokalmyndigheder indblik i de skridt man kan tage kommunalt for at skabe tryggere og sikrere samfund for børn med handicap, og derfor også børn uden handicap. Dette udspringer fra en efterspørgsel på konkrete løsningsforslag og denne indeholder mange, på forskellige niveauer, alt fra at bruge deres eksisterende ressourcer anderledes til større tiltag, der alt sammen skal gå sammen for at skabe et lokalsamfund, hvor børn kan vokse op i tryghed.

Klik på linket herunder for at læse guiden.

Fælles mod misbrug guide
Forsiden på Tilioqs guide: Fælles mod misbrug

Hvad du skal gøre

Selv hvis du har den mindste mistanke til, at et barn er udsat for misbrug, skal du melde det. Vi har alle underretningspligt.

Politiet skal indblandes så tidligt som muligt. Ring til politiet på 70 14 48 hvis du har brug for hjælp.

Hvis misbruget lige er sket, er det vigtigt at gemme alle former for beviser, såsom tøj, dynebetræk, beskeder og mobiler. Få barnet til en læge så tidligt som muligt, så de kan blive undersøgt både efter tegn på misbruget, som kan bruges som bevis, men også for at sikre at, hvis der er sket en skade, at det kan blive behandlet, fx kønssygdomme.

Hvis du har et handicap og er blevet seksuelt misbrugt i din barndom, er det aldrig for sent at melde det til politiet.

Alle kan ringe til Tusaanga på 80 11 80 eller skrive til dem på 18 99, for at få hjælp til at hele fra misbruget.