Tilioq er klar til sin orienteringsrejse til Qaanaaq

Tilioqs sekretariat fra venstre; Anna Ida Jonsson, Drude Daverkosen, Oline Inuusuttoq Olsen samt Handicaptalsmanden Christina Johnsen er klar til at tage afsted på orienteringsrejse til Qaanaaq. Her står de med en række udgivelser, som de vil dele med borgere i Qaanaaq. 

Handicaptalsmanden Christina Johnsen samt Tilioqs sekretariat rejser til Qaanaaq d. 20. maj på orienteringsrejse.

-Jeg glæder mig utroligt meget til at møde personer med handicap, deres pårørende og fagpersoner. Tilioq har siden 2017 modtaget borgerhenvendelser fra Qaanaaq, og som Handicaptalsmand for hele Grønland er det min pligt at se og vurdere forhold for personer med handicap i deres hjembyer. Ud fra de borgerhenvendelser vi har fået fra Qaanaaq, er der et grundlag og et behov for Tilioqs besøg, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq vil afholde en borgeraktivitet med fokus på rettigheder for personer med handicap samt modtage borgerhenvendelser mandag samt tirsdag d. 25. og 26. maj.

-Vi er på orienteringsbesøg i Qaanaaq i en uge. Udover vores borgeraktiviteter skal vi besøge og se myndighedernes tilbud til personer med handicap blandt andet i plejehjem, sundhedscenteret, kommunens sagsbehandlere og møder med relevante fagpersoner, siger Handicaptalsmanden. Under besøget i Qaanaaq vil Tilioq også holde oplæg for samtlige klassetrin på Avanersuup Atuarfia.

– Vi skal besøge, yngste-, mellem- og ældsetrinnet på Avanersuup Atuarfia, her skal vi holde oplæg om rettigheder for personer med handicap, og vi skal også besøge specialklasseeleverne. Det er vigtigt at holde et oplæg om rettigheder for personer med handicap for elever på skolen, da vi gennem oplysning kan være med til at fremme og skabe inklusion af personer med handicap i samfundet, siger Handicaptalsmanden.

Tilioq skal udover at besøge Qaanaaq også til Avannaata Kommunias hovedby Ilulissat, hvor de skal mødes med den øverste ledelse i Avannata Kommunia, samt regionssygehuset for at høre om, hvordan de servicerer borgere med handicap i Qaanaaq.

-Vores orienteringsrejse til Qaanaaq vil resultere i en rejserapport, som vil indeholde oplysninger om forhold for personer med handicap i Qaanaaq og afslutte med anbefalinger til kommunen og måske også Naalakkersuisut, Sundhedsvæsenet og samfundet generelt, siger Handicaptalsmanden Christina Johnsen

For yderligere informationer om orienteringsrejsen kontakt CJO@tilioq.gl telefon: 34 50 90 / 55 19 50