Tilioq ønsker tillykke til Kristian Pivat for 30 års jubilæum i Filatelia

Handicaptalsmanden Christina Johnsen i Tilioq ønsker Kristian Pivat tillykke med at fejre 30 års jubilæum i Post Greenland Filatelia i Tasiilaq d.1.september 2019. 

Kristian Pivat er oprindeligt uddannet tømre, men under en snescooter ulykke i 1987 brækkede han ryggen og mistede evnen til at gå selv og fik en kørestol. Men, dette stopper ikke Kristian Pivat fra at have et arbejdsliv og fritid.

-Kristian Pivat er god kollega som er tro mod sit arbejde og udfører alle opgaver han sættes til at lave. Kristian Pivat er også en aktiv person uden for sit arbejde, han deltager aktivt i foreningsarbejde og har fungeret som formand i flere foreninger, skriver Mikkel Bianco, som er centerleder for Post Greenland Filatelia og Tele Post Center i Tasiilaq til handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq.

Mikkel Bianco fortæller videre at Kristian er en aktiv mand i sin fritid. At han har en snescooter og elsker at komme ud i naturen om vinteren. Og har en båd, så han kommer ud at sejle om sommeren.

-Selvom han ikke kan gå kan han ikke sidde stille i ret lang tid ad gangen, og kan som andre mennesker tage ud i naturen lige meget om det er vinter eller sommer. Og han kommer altid på arbejde, lige meget hvordan vejret end er, regn, slud, snevejr, piteraq og sne på vejen er ingen hindring han kommer altid på arbejde, siger Mikkel Bianco og roser jubilaren videre.

-Kristian er en stærk person, en god kollega, han hindres ikke af at han ikke kan gå og er hengiven i alt det han begiver sig ud i, arbejdsom og hjælpsom, jeg beundrer når jeg ser ham og alle de evner han har på trods af at han sidder i en kørestol, siger Mikkel Bianco.

Kristian Pivat blev fejret med kage og sodavand på arbejdet d. 2. september og en sammenkomst og spisning med kollegaer. Hans 30 års jubilæum vil også blive markeret igen, når ledelsen på Post Greenland Filatelia kommer til Tasiilaq i oktober.

-Jeg elsker mit arbejde og jeg har altid lyst til at komme ind, siger Kristian Pivat. Hans holdning er at der er arbejde til alle også selvom det er en person med handicap, så længe der er lyst og engagement.  -Jeg har også altid følt en trang til selv at forsørge mine børn og familie, og det er bedst at have et arbejde, siger Kristian Pivat, der så længe helbredet tillader det gerne vil fortsætte med sit arbejde.

Post Greenland Filatelia har tilpasset bygningen i Tasiilaq til en kørestolsbruger, der er en rampe til indgangen, dørtærsklerne er tilpasset og har sågår en handicapvenlig toilet.

FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap har artikel 27, som handler om, at alle har ret til et arbejde. Arbejdsmarkedet skal være tilgængeligt for personer med handicap. Arbejdsmiljøet skal være godt. Det betyder at alle skal behandles med respekt.

-Tilioq ønsker at sige tillykke til Kristian Pivat med 30 års jubilæum i Post Greenland Filatelia. Hans historie viser, at med den rigtigt støtte og tilpasning af et arbejdsplads, kan man nå langt og personer med handicap kan være en del af samfundet og bidrage i arbejdsmarkedet som alle andre, siger handicaptalsmanden Christina Johnsen.

For yderligere oplysninger kan kontaktes:

Kristian Pivat på mibil:  +299 59 81 87

Foto Mikkel Bianco