Tilioq søsætter kajakken og programmet

Handicaptalsmanden Tilioq søsætter kajakken og er nu klar med det offentlige program for besøget i Kommune Kujalleq fra d. 10. -23.august 2019, hvor Christina Johnsen vil høre hvad borgere med handicap har på hjertet, og ved hjælp af dem vurdere forholdene for personer med handicap i Sydgrønland.

Handicaptalsmanden Christina Johnsen har et tæt program for Tilioqs rundrejse i kommunen, hvor Tilioq skal se på forholdene for personer med handicap i Narsaq, Nanortalik, Qaqortoq, Alluitsup Paa, Narsarmijit og enkelte fåreholdersteder.

Ud over de offentlige begivenheder vil Handicaptalsmanden besøge handicapinstitutioner, møde handicapforeninger og deres medlemmer, besøge kommunale tilbud til personer med handicap, såsom beskyttede værksteder og bofællesskaber samt kommunale handicapafdelinger og fagpersoner.

-Vi glæder os utroligt meget til at møde borgere med handicap, deres pårørende og fagpersoner i Kommune Kujalleq, hvor vi kommer til at se, mærke og vurdere forholdene for personer med handicap. Tilioq vil også bruge turen til at oplyse og informere om FN’s rettigheder for personer med handicap.  Vi har i forbindelse med forberedelserne til rejsen mærket at borgerne i Sydgrønland også glæder sig til, at vi besøger dem, siger handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Offentlige begivenheder på turen

Narsaq søndag d. 11. august

Rettighedsaktivitet alle borgere i forsamlingshuset Narsap Katersortarfia fra kl. 15.00-18.00

Narsaq mandag d. 12. august

Tilioq holder dørene åbne i Narsap Atuarfia 16.00- 19.00

Her er der én-til-en samtaler med borgere med handicap, deres pårørende, eller alle der har spørgsmål om handicap eller vil dele viden.

Alluitsup Paa d.13.august

Tilioq inviterer indenfor i Klubbi fra 12.00-15.00

12.00-13.30 Rettighedsaktivitet for alle borgere.

13.30- 15.00 Én til én samtaler med borgere med handicap, deres pårørende eller alle der har spørgsmål eller viden om handicap, de gerne vil dele med Tilioq.

Narsarmijit d.14.august

Tilioq holder aktiviteter i Atuarfik Erinaq fra 12.00-16.00

12.00-14.00 Rettighedsaktiviteter for alle borgere

14.00-16.00 Ene samtaler med borgere med handicap, deres pårørende eller alle der har spørgsmål eller viden om handicap, de gerne vil dele med Tilioq.

Nanortalik d.15.august

Tilioq åbner dørene til forsamlingshuset Qujanartip illua fra 17.00-19.00

Hvor der vil være rettighedsaktiviteter for alle borgere i Nanortalik.

Nanortalik d.16.august.

Tilioq er i Nanortallip Atuarfia fra 15.30-18.30

Entréen er midterste indgang.

Her er der én til én samtaler med borgere med handicap, deres pårørende eller alle med spørgsmål eller viden om handicap, som de gerne vil dele med Tilioq.

Qaqortoq 17.august

Rettighedsaktiviteter for alle borgere i Qaqortoq i Campus Kujalleq fra kl. 15.00-18.00

Qaqortoq 20.august

Tilioq holder dørene åbne i Campus Kujalleq fra kl. 16.00-19.00 til én til én samtaler med personer med handicap, deres pårørende eller alle med spørgsmål eller viden de gerne vil med Tilioq.

NB.:Med forbehold for ændringer, som kan ske i forbindelse med rejse, vejr, teknik og andre uforudsete omstændigheder, i så fald vil ændringerne blive meddelt på KNRs meddelelser og mærkedage.

Rejserapport

Efter besøget i Kommune Kujalleq vil Tilioq skrive en rapport som skal præsenteres for kommunalbestyrelsen, Inatsisartut og Naalakkersuisut. Rapporten vil indeholde både succeser men også udfordringer for borgere med handicap. Rapporten vil komme med anbefalinger til hvordan de forskellige myndigheder kan forbedre den service de giver til deres borgere, og vi håber på denne måde, at den kan bruges som et arbejdsredskab både for kommunalbestyrelsen, men i ligeså høj grad også for Inatsisartut og Naalakkersuisut.

Kontaktoplysninger:

Handicaptalsmanden Christina Johnsen

+299 55 19 50