Tilioq søsætter kajakken….

og rejser til Kommune Kujalleq fra d. 10.august til 23.agust for at se på forholdene for personer med handicap i samtlige byer og et par bygder, hvor handicaptalsmandsinstitutionen vil afholde borgeraktiviteter for at fremme viden om handicapkonventionen og mødes ”én til én” med borgerne.

-I Tilioq glæder vi os utroligt meget til at besøge borgerne i Sydgrønland, hvor vi kan opleve, se og høre personer med handicap og deres pårørende. Derudover vil vi også mødes med forskellige fagpersoner og ansatte der har at gøre med personer med handicap, ligesom vi helt generelt også møder borgere for at høre om livet og forholdene i Sydgrønland.

De er allerførste gang handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq tager på en rundrejse i en kommune for at vurderer de forhold, som personer med handicap lever under. Tilioq skal blandt andet besøge handicapinstitutioner, bo enheder, beskyttede værksteder og møde relevante fagpersoner.

I de forskellige byer Narsaq, Nanortalik og Qaqortoq og bygderne Alluitsup Paa og Narsarmijit vil der være arrangementer med borgeraktiviteter med fokus på rettigheder for personer med handicap samt en-til-en borgerhenvendelser.

Tilioqs rundrejse i Sydkommunen vil munde ud i en rejserapport, der skal formidle information om forholdene for personer med handicap med afsæt i handicapkonventionen og rådgive andre offentlige myndigheder, herunder kommunerne, Naalakkersuisut, samt Inatsisartut om disse forhold, siger handicaptalsmanden Christina 

Datoer for besøg i de enkelte steder:

Narsaq           10.-13. august

Alluitsup Paa       13. august

Narsarmijit           14. august

Nanortalik       15.-17.august

Qaqortoq         17.-21.august

Fåreholdersted 22.august (ikke bekræftet)

Der vil snarest blive annonceret indkaldelser til arrangementer med borgeraktiviteter samt borgerhenvendelsessteder på tilioq.gl. Tilioq’s facebookside samt løbende i KNR’s meddelelser.