Handicaptalsmanden Tilioq er klar til at afholde seminar og konference

04.11.2019

Arkivbillede fra seminar for foreninger i 2018

Der skal være fokus på personlig lederskab og unge inddragelse til Tilioqs seminar for landets handicapforeninger, som afsluttes med en konference om inklusion af personer med handicap i samfundet.

Hotel Hans Egede i Nuuk vil sætte rammen om Tilioqs seminar og konference, som skal afholdes fra d. 9-11. november 2019. Til seminaret deltager 40 medlemmer fra KNIPKs organisation og lokalforeninger fra hele landet, medlemmer fra landsorganisationen NIIK samt handicapforeninger i Grønland og unge med handicap. På selve konferencen der afholdes mandag d. 11 november, er der tilmeldt deltager fra medlemmer af Naalakkersuisut, medlemmer af Inatsisartut, kommunalpolitikere, Ankenævn, fagforeninger og embedsmænd fra Selvstyret og Kommuner.

-Vi glæder os enormt meget til seminaret for handicapforeningerne og landsorganisationerne, hvor vi skal mødes med personer med handicap, der er aktive i deres foreningsarbejde. Netop foreninger har en nær kontakt med personer med handicap og pårørende i det daglige, hvor de også kender til forholdene og vilkår for personer med handicap i deres lokalsamfund. På seminaret skal vi have fokus på temaet om personlig lederskab og lederskab i foreninger, så foreningsmedlemmerne får redskaber til at styrke dem selv og deres foreninger så de kan skubbe en positiv ændringer i samfundet til gavn for personer med handicap. Det er ikke tale om et hierarkisk lederskab, men i stedet at lederskab handler om at tage et ansvar på sig og få folk med sig. Om det bare er ens nabo eller måske den lokalforening man er engageret i, siger handicaptalsmanden Christina Johnsen.

Konference om inklusion

Tilioq afholder konference d. 11. november med temaet ”inklusion af personer med handicap i samfundet”.

Personer med handicap, som engagerer sig i handicapforeninger eller landsorganisationer vil på konferencen få muligheden for at mødes med Naalakkersuisut, kommunalpolitikere samt beslutningstagere i Inatsisartut for at udveksle erfaringer og komme med forlag til initiativer der fremmer inklusion af personer med handicap i samfundet.

Her vil der være oplægsholdere fra blandt andet Institut For Menneskerettigheder, som vil give et menneskerettighedsperspektiv på hvad inklusion handler om. Et oplæg med et indblik i et liv med et handicap med perspektiv på inklusion.  Et ’best practice’ oplæg med et eksempel på inklusion i arbejdsmarkedet. Derudover vil handicapforeningerne komme med et samlede udspil i forhold til udfordringer med inklusion i samfundet.

-Jeg glæder mig til at høre, hvad deltagerne til konferencen har af bud på, hvilke udfordringer og løsningsforslag de har i forhold til inklusion af personer med handicap i samfundet, om det er i uddannelsessystemet, arbejdsmarkedet, sundhed, infrastrukturen eller demokratiet. For de samlede inputs og forslag skal overdrages til Naalakkersuisut, som de kan bruge i deres arbejde for skabe et udvikling i samfundet. Et samfund uden barriere for personer med handicap, så de kan være en del af samfundet på lige fod med alle.

Mand med kikkert

Du kan læse progammerne for Tilioqs seminar og konference, der skal afholdes på Hotel Hans Egede i Nuuk i dagene 9.-11.november.